Climatizare / Ventilatie

Climatizarea si ventilarea sunt aspecte esentiale in domeniul sistemelor frigorifice, avtand un impact semnificativ asupra confortului si eficientei acestor sisteme.

Pentru sistemele frigorifice, climatizarea este realizata prin intermediul unui schimbator de caldura numit evaporator. Acesta preia caldura din mediul interior si o transfera in circuitul frigorific, racind astfel spatiul.

Prin reglarea temperaturii si umiditatii, climatizarea asigura un mediu confortabil pentru utilizatori.

Ventilatia se refera la circulatia si schimbul de aer dintr-un spatiu. In sistemele frigorifice, ventilarea este adesea necesara pentru a asigura un flux constant de aer proaspat si pentru a elimina aerul viciat.

Acest lucru se realizeaza prin intermediul unor componente precum ventilatoare, conducte si grile de aerisire. Ventilatia adecvata contribuie la mentinerea unei calitati ridicate a aerului interior, elimintand poluantii, mirosurile neplacute si umiditatea excesiva.

Un aspect important in domeniul sistemelor frigorifice este eficienta energetica. O climatizare si ventilare bine concepute si implementate pot contribui la reducerea consumului de energie al sistemelor frigorifice.

De exemplu, utilizarea unor echipamente eficiente energetic si implementarea unor strategii de control inteligent pot reduce pierderile de caldura sau racire inutile si pot optimiza functionarea sistemului.

Centrale tratare aer

Unitati de tratare a aerului sunt echipamente frigorifice destinate unitatilor de procesare a produselor alimentare, precum si a altor spatii unde este necesar un control al calitatii aerului si o temperatura si umiditate prestabilite, garantand un ambient sanatos, care sa impiedice modificarea aspectelor organoleptice ale produselor alimentare.

Chillere

Chillerele functioneaza pe principiul racirii prin compresie. Acestea sunt echipate cu compresoare care preiau agentul de racire (de obicei freon sau alte fluide refrigerante) si il comprima, generand astfel caldura. Aceasta caldura este apoi dispersata in mediul inconjurator prin intermediul unui condensator, iar agentul de racire lichid se transforma in gaz.

Aer conditionat

Pentru a oferi servicii complete in domeniul climatizarii / ventilatiei, am introdus in oferta noastra o gama larga de aparate de aer conditionat si solutii personalizate de climatizare pentru spatii rezidentiale, comerciale sau industriale.

Tubulatura

Tubulatura reprezinta un sistem de conducte sau tevi utilizate in principal pentru circulatia aerului in diverse aplicatii industriale, comerciale si rezidentiale. Este o componenta esentiala a sistemelor de ventilatie, aer conditionat si incalzire, asigurand distributia aerului intr-un mod eficient si controlat in interiorul cladirilor.

Ventilatoare

Oltenia Frig Service este specializata in proiectarea si executia de instalatii frigorifice, dar nu se limiteaza doar la aceasta activitate.

Compania noastra are expertiza si in proiectarea si executia instalatiilor de climatizare si ventilare, utilizand o gama variata de modele de ventilatoare, precum ventilatoare axiale, centrifugale, box, de acoperis, ventilatoare rezistente la foc sau rezistente la diferite medii corozive.