Chillere

Chillere sunt dispozitive esentiale in industria de racire si sunt folosite pentru a mentine temperaturi optime.

Chillerele functioneaza pe principiul racirii prin compresie. Acestea sunt echipate cu compresoare care preiau agentul de racire (de obicei freon sau alte fluide refrigerante) si il comprima, generand astfel caldura.

Aceasta caldura este apoi dispersata in mediul inconjurator prin intermediul unui condensator, iar agentul de racire lichid se transforma in gaz. Gazul refrigerant este apoi trecut printr-un evaporator, unde absoarbe caldura de la sursa pe care o raceste.

Astfel, caldura este eliminata din sursa si agentul de racire revine la starea sa initiala de lichid pentru a fi comprimat din nou si repetarea ciclului.

Unul dintre avantajele utilizarii chillerele este eficienta energetica. Sunt proiectate pentru a reduce consumul de energie, utilizand tehnologii moderne si sisteme de control avansate. Prin optimizarea ciclului de racire, se poate obtine o eficienta ridicata, contribuind astfel la reducerea costurilor si a impactului asupra mediului inconjurator.

Un alt beneficiu este versatilitatea. Acestea pot fi adaptate pentru a raspunde cerintelor specifice ale fiecarei aplicatii.

Oltenia Frig Service ofera chillere de peste 100 de modele si configuratii, cu capacitati de la 1.4 kW pana la 1200 kW.

Produsele pot fi utilizate pentru procesare (cu capacitati de racire a lichidelor pana la -10°C) cat si in aplicatii pentru aer conditionat.