Agregate frigorifice

Agregatele frigorifice sunt componente esentiale in sistemele de refrigerare. Acestea sunt responsabile de generarea si circulatia agentului frigorific in sistem, asigurand astfel racirea si mentinerea temperaturilor optime in spatiile de depozitare sau de productie.

Agregatele frigorifice sunt alcatuite din mai multe componente, printre care se numara compresorul, evaporatorul, condensatorul si supapele de expansiune.

Compresorul este inima agregatului frigorific si are rolul de a comprima agentul frigorific, crescandu-i presiunea si temperatura.

Agentul frigorific comprimat este apoi trimis catre condensator, unde pierde caldura si se raceste sub influenta aerului sau a unui fluid de racire.

Dupa aceasta, agentul frigorific trece prin supapele de expansiune, unde presiunea scade brusc, iar temperatura scazuta permite evaporarea acestuia in evaporator. Procesul de evaporare absoarbe caldura din spatiul refrigerat, racindu-l in mod eficient.

Agregatele frigorifice pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, precum camere frigorifice, vitrine frigorifice, tuneluri de inghetare sau instalatii de climatizare industriala.

Acestea pot fi dimensionate si configurate in functie de necesitatile specifice ale fiecarei aplicatii si pot opera cu diferite tipuri de agent frigorific, cum ar fi freonii sau amoniacul, in functie de mediul si conditiile de siguranta cerute.

Agregatele frigorifice racite cu aer, pentru aplicatii comerciale si industriale:

  • se pot utiliza in conditii extreme ca, temperaturi de vaporizare inalte si / sau temperaturi ambientale ridicate;
  • au accesorii ca: subracitor de lichid, separator de ulei, protectie pe linia de refulare gaz si presostat diferential de ulei, asigura eficienta si fiabilitate ridicate;
  • sunt de tip scroll, dotate cu sistem de injectie lichid foarte eficient pentru protectia la temperaturile inalte ale gazului de pe linia de refulare;
  • sunt dotate cu ventilatoare silentioase, ale caror motoare au control electronic al vitezei, asigurandu-se astfel controlul optim al presiunii / temperaturii de condensare;
  • le proiectam in lumina conceptelor de economisire a energiei si reducere emisiilor in atmosfera;
  • au constructie robusta si un design compact;
  • buna functionare in conditii de suprapresiune de 25 bar.

Agregatele frigorifice in doua trepte sunt destinate congelarii rapide a produselor, durata de de congelare fiind redusa de tempteratura de vaporizare extrem de scazuta.