Compresoare

Compresoarele sunt si ele componente cheie in procesul de refrigerare si sunt utilizate in camerele frigorifice pentru a asigura circulatia si comprimarea fluidului refrigerant. Acestea joaca un rol vital in mentinerea temperaturii interioare dorite si in functionarea eficienta a sistemului frigorific.

Compresoarele pentru camerele frigorifice sunt proiectate pentru a realiza o comprimare eficienta a fluidului refrigerant, creand un ciclu de refrigerare. Acestea utilizeaza principiul comprimarii si expansiunii pentru a transfera caldura din interiorul camerei frigorifice catre mediul exterior, asigurand astfel racirea si mentinerea temperaturii adecvate.

Acestea sunt dimensionate de catre specialistii Oltenia Frig Service astfel incat sa asigure un raport optim intre costurile initiale de investitie si consumuri reduse de energie electrica.

In functie de domeniile de temperatura necesare spatiilor frigorifice, compresoarele folosite in aplicatiile industriale frigorifice pot fi semiermetice cu pistoane folosind una sau doua trepte de comprimare mecanica sau de tip scroll.